رکود تورمی به شرایطی اطلاق میشود که در آن اقتصاد با کاهش نرخ رشد مواجه است ولی مشکل بیکاری نیز در اقتصاد وجود دارد زیرا کاهش مدام نرخ رشد اقتصادی یک کشور به دنبال خود کاهش تقاضا برای کالاها و خدمات مختلف، ورشکستگی یا تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی، بیکار شدن خیل عظیمی از مردم، کاهش قدرت خرید و درآمد مردم را به همراه دارد که خود زمینهساز کمتر شدن مصرف در دورههای بعدی و کاهش بیشتر نرخ رشد تولید ناخالص داخلی در بازار مورد بررسی میشود.
ترکیب این موارد که هر یک نشانهای خاص از شرایطی متفاوت در اقتصاد است حالتی بیمارگونه را در اقتصاد ایجاد میکند که رکود تورمی نام دارد.
رکود چیست؟
رکود به شرایطی گفته میشود که در آن فعالیتهای اقتصادی جامعه برای مدتزمان بیشتر از چند ماه با افت زیادی روبرو میشود. رکود بر بخشهای مختلفی تأثیر میگذارد: تولیدات صنعتی، اشتغالزایی، ساختمانسازی و بورس. رکـود رشد اقتصادی را متوقف میکند. معمولاً آمارهایی نظیر تولید ناخالص داخلی در دوران رکـود هرسال نسبت به سال قبل با کاهش چشمگیری روبرو خواهد بود.
رکود یک بخش طبیعی (اما ناخوشایند) از چرخه اقتصاد و تجارت است. معمولاً بحران هایی که اتفاق میافتند میتوانند آغازگر یک رکـود باشند. رکـود معمولاً از شش تا ۱۸ ماه طول میکشد و نرخ های سود معمولاً در این ماهها کاهش مییابند تا اقتصاد را با ارائه نرخ های ارزان برای قرض گرفتن پول، تحریک و تشویق کند.
برای دیدن ادامه مطلب بر روی لینک کلیک کنید: رکود تورمی